Fartsfylt sprint og fantastisk fin skog!

14.09.2017 Pressemelding

Store kontraster og utfordrende konkurranser under Sport8Norgescup, O-idol og junior-NM stafett.

 

Løpsterrenget ved Knyken Skianlegg lørdag og søndag. Foto: Løypelegger Jenny Persson

 

unnamed file

 

Finalen i Sport8Norgescup for junior og senior, O-idol - hvor de beste 16-åringene i landet får delta - samt junior-NM stafett i regi av Orkanger IF og Byåsen IL er bare en drøy uke unna.

Det hele innledes med en fartsfylt urban sprint fra Idrettsparken i Orkanger sentrum fredag 22. september. Deretter fortsetter det lørdag 23. september med krevende mellomdistanse og finale i Sport8Norgescupen, samt O-idol for 16-åringer fra Knyken Skianlegg.

Konkurransehelgen avsluttes med junior-NM stafett søndag 24.september.

- Med en total høydeforskjell på 16 meter fra laveste til høyeste punkt i terrenget sier det seg selv at det vil være avgjørende med høyt tempo gjennom hele sprinten. Uten å røpe for mye håper jeg at både tekniske ferdigheter og løpsstyrke må optimaliseres for å kunne hevde seg i toppen på årets siste norgescup sprint, sier løypelegger Terje Maroni.

Og etter en flat, urban og fartsfylt sprint, venter tøft Trønderterreng fra Knyken Skianlegg:

- Langdistansen i O-idol og mellomdistansen med avsluttende løp i Sport8Norgescupen for juniorer og seniorer byr på et fysisk krevende og variert terreng. Løperne blir utfordret både fysisk og teknisk fra start til mål. Det er viktig at løperne disponerer kreftene godt i det typiske trønderterrenget. Løperne møter stor fin skog i villmarksterreng, tettere partier med redusert sikt, noen tyngre myrer som skal forseres. Det blir kombinasjon av veivalgsorientering, finorientering og skråliorientering –hvor det blir spennende å se hvor fort løperne kan forsere terrenget. Jeg håper at løperne får en fin opplevelse i skogen i Knyken og at de setter pris på den fantastisk fine skogen, utfordrende løyper og til tider flotte utsikten ute i løypa sier løypelegger for lørdagens konkurranser Jenny Persson.

God reklame – som også gjelder for junior-NM stafett fra samme arena siste konkurransedag i Orkanger:

- Stafetten går i et klassisk «Trønderterreng» der det ligger til rette for tette dueller i høyt tempo. Det laget som klarer å være ekstremt offensiv, men samtidig holde hodet kaldt nok til å ta de riktige beslutningene og ha kontroll på orienteringen, vil til slutt stikke av med seieren, skisserer løypelegger Terje Maroni.


All dramatikken underveis i konkurransene vil en selvfølgelig kunne følge live via resultater og GPS-tracking.

Med fokus på 16-åringene under O-idol under lørdagens løp.

Også arrangørene er innstilt på å prestere når Nores beste o-løpere kommer på besøk:

- Mange personer har lagt ned svært mye arbeid for at vi skal levere godt gjennom hele helga, og under de tre dagene vil vi ha drøyt 80 funksjonærer i sving for å få arrangementet vel i havn, sier leder i hovedkomiteen Harald Storrønning.

I arrangørklubben håper en nok også at jentelaget deres i junior-NM stafett skal levere. De står med 2 seire på rad i junior-NM stafett, og er helt klar å regne som ett av favorittlagene også i år.

 

Hjemmesiden til arrangementet

 

 

 

unnamed file

Løpsterrenget ved Knyken Skianlegg lørdag og søndag. Foto: Løypelegger Jenny Persson

 

unnamed file

Løpsterrenget ved Knyken Skianlegg lørdag og søndag. Foto: Løypelegger Jenny Persson

 

 

unnamed file

Petter Liabakk Eriksen fra Byåsen IL er tatt ut som Sør-Trøndelags o-krets representant til O-Idol for gutter. Foto: Per Ivar Skinderhaug

 

unnamed file

Arrangørklubben, Byåsen Ils, gulljenter fra NM Stafett for junior både i 2015 og 2016. Tar favorittene gull for 3. år på rad på hjemmebane? Foto: Turid Arnesen.