- Et perfekt løp teknisk

15.09.2018 Ivar Haugen

Sirum og Andersen best i sekundstrider under dagens NM-mellomdistanse på Vegårshei.

 

 

 

- Jeg har gått helt rent teknisk, smilte Paul Sirum etter å ha løpt inn til seier og sitt første NM-gull under dagens mellomdistanse på Vegårshei.

 

Frol-løperen – som fra tidligere kan vise til 2 individuelle bronsemedaljer i NM-sammenheng, den siste av dem fra torsdagens langdistanse på Vegårshei, var 4 sekunder bedre enn veteranen Anders Nordberg – på sølvplass.

 

- Det spiller ingen rolle om det bare er ett sekund, men det er utrolig godt å vinne, sa Sirum som imidlertid ikke fikk noe gratis:

 

- Fysisk gikk det tungt. Jeg kjente langdistansen fra torsdag i beina, og jeg måtte virkelig jobbe.

 

Men da er det godt å få betalt i NM-gull, og med sterke lagkamerater er det lov å håpe på mer fra Frol når det handler om den avsluttende NM-stafetten i morgen:

 

- Vi går for nytt gull da, smilte Sirum offensivt.

 

Bronsen i dag gikk til Jon Aukrust Osmoen, som sammen med Nordberg også representerer Nydalens SK, og dermed kan bli en verdig utfordrer mot Sirum og Frol under stafetten i morgen.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Marianne Andersen kunne juble for NM-gull i dag.

 

 

I dameklassen var det en kamp mellom de tre lagvenninnene fra Norges stafettlag under VM som kjempet om gullet, Andrine Benjaminsen var først ut i løypen – etter en mindre vellykket kvalifisering i går, og ledet store deler av dagen.

 

Men til slutt var det veteranen Marianne Andersen som stakk av med seieren, sitt 2. NM-gull for uken, etter seier også under langdistansen på torsdag, og sitt 22. NM-gull totalt:

 

- I starten gikk det veldig bra. Det eneste jeg har å utsette før passering var da jeg falt og tok meg for med kartet, slik at jeg ikke helt hadde oversikt over hvor jeg var da jeg reiste meg opp igjen. Men på sisterunden var jeg veldig sliten, og fikk en del småfeil, oppsummerte løperen fra Kristiansand.

 

- Jeg trodde egentlig at bommingen på sisterunden kostet meg seieren, men er veldig glad for at det holdt.

 

For hun var til slutt 5 sekunder kjappere enn nevnte Andrine Bejaminsen, med Kamilla Olaussen på 3. plass.

 

Juniorklassene i dag ble vunnet at Ragne Wiklund, Mats Eidsmo, Ragnhild Eide og Kapser Fosser.

 

NM på Vegårshei avsluttes med stafetter i morgen.

 

 

Resultater:

Fullstendige resultater