- Et enkelt valg

11.10.2017 Pressemelding

Eskil Sande Gullord klar som trener i Bækkelagets SK.

 

 

Eskil Sande Gullord har allerede fått på seg drakta til Bækkelagets SK.

 

unnamed file

 

Håndtrykk og smil når avtalen er i boks (f.v.) Anders Storbråten, Eskil Sande Gullord og Martin Schälli.

Eskil Sande Gullord og Bækkelagets SK har blitt enige om at Gullord inntar rollen som hovedtrener i Osloklubben for juniorer og seniorer fra 1. november 2017.

- For meg var det et enkelt valg da Bækkelagets SK viste interesse. Det skjer veldig mye spennende i klubben, miljøet er godt og styret er ungt og innovativt. Det finnes mange dyktige ressurspersoner i alle aldre som brenner for klubben. Man merker jo også på disse ressurspersonene og stemningen på Ekeberg at det er en vinnerkultur fra noen år tilbake som henger i veggene, sier Gullord.

Gullord – som har hatt en rekke oppdrag innenfor Norsk Orientering de siste årene, nå seinest under Junior European Cup (JEC) i Østerrike og påfølgende junior-VM samling i Ungarn – tenker da på at klubben kan skilte med et tosifret antall 10mila og Jukola – seire fra 1980-tallet og frem til starten av 2000-årene.

Nå handler det om nye triumfer for klubben som var den første norske herrevinneren av nevnte 10mila, tilbake i Eskilstuna i 1997.

Og sportslig ledelse er godt fornøyd med valget av trener. De er allerede godt i gang med planleggingen av neste sesong. 

- Bækkelagets SK er veldig fornøyd med å få Eskil Sande Gullord som hovedtrener. I dag har vi et veldig godt sportslig opplegg, men sammen skal vi gi våre løpere verdens beste forutsetninger for å lykkes som orienteringsløpere. Eskil vil jobbe tett med sportslig leder og tidligere landslagstrener Martin Schälli og primus motor Anders Storbråten. Vi skal være det desidert beste tilbudet for o-løpere som ønsker å satse med Oslo som base, og ønsker også nye løpere velkomne til våre treninger, sier den sportslige ledelsen i Bækkelagets SK.

Med bakgrunn i tidligere triumfer i de nevnte storstafettene, 10mila og Jukola, i våre naboland i øst, er lista lagt for ambisjonene i Gullords arbeid:

- Bækkelagets SK er i mine øyne en av få orienteringsklubber hvor det er bærekraftig å drive toppidrett på seniornivå i Norge. Med det mener jeg ressursmessig økonomisk og med de erfaringene og kompetansen personer i klubben besitter. Bækkelagets SK er en av Norges største idrettsklubber med Norway Cup som fundament, og innen orientering er man også så heldig at man sitter på rettigheter på flere av Oslo-områdets beste kart og terreng. Jeg mener Bækkelagets SK har en totalpakke som gjør klubben unik, og det blir veldig spennende å ta fatt på arbeidsoppgavene snart, avslutter Gullord.

 

I tillegg til den nevnte trioen, Gullord, Schälli og Storbråten, vil også verdensmesteren fra fjorårets stafett i Strömstad, Carl Godager Kaas, gå inn i en mentorrolle for de yngre løperne i klubben.