Endelig sesongåpning for eliten!

25.06.2020 Pressemelding

«Løperne har ventet på dette»

 


– Mange av løperne har ventet på dette. De har kjedet seg, og vi måtte få til noe, sier initiativtaker Isa Heggedal foran sesongåpningen, Tour de Oslofjord 28. juni til 3. juli.

 

Både verdenscup og VM i orientering er avlyst i år.

Alle de store vårløpene ble avlyst.

 

Sesongstarten i orientering var egentlig planlagt til høsten, men Heggedal ville det annerledes. Derfor gikk hun i bresjen for å få til en tidligere sesongstart.

 

- Det begynte å bli kjedelig, spesielt for våre beste juniorløpere. Vi måtte få til noe. Mange gleder seg til å konkurrere igjen, samt til å treffe de andre i miljøet. Jeg tror vi kan få til en fin uke rundt Oslofjorden, sier Heggedal, som representerer Konnerud IL.

 

I et arrangørsamarbeid mellom Halden Skiklubb, OK Moss og Larvik OK er 200 av Norges beste junior og seniorløpere klar for sesongåpning.

Under Tour de Oslofjord blir det fem o-løp med kvalitet på løyper, god matching i Halden, Moss og Larvik, og det er god deltakelse fra store deler av Norge.

 

Det blir premiering både for enkeltløp og sammenlagt i Tour de Oslofjord.

Sammenlagtstilling i Touren vil foreligge etter hvert løp.


Landslagsløper Gaute Hallan Steiwer kommer ikke til å ha noe med sammenlagtresultatene å gjøre, men løperen fra Fredrikstad SK har blinket seg ut tirsdagens mellomdistanse i Moss:


- Generelt er jeg veldig glad i Lørdagskjappen – som OK Moss arrangerer. Det er ofte spennende konkurranser i krevende terreng, sier han på utfordring om hvorfor han trer på seg konkurransedrakten akkurat denne dagen.


- Det blir moro å konkurrere igjen. Jeg har hatt noen konkurranselike økter tidligere, så det blir ikke helt fra 0 til 100. Men det blir som en sesongåpning.

 

Hallan Steiwer opererte lysken i mars, og da passer det med rekonvalesensen å dra i gang med konkurranser nå:


- For meg er det en naturlig progresjon med en konkurranse nå. Det er også på grunn av skaden at jeg bare løper en dag.


Går du for seier?
- Jeg har lyst til å løpe bra, og har planer om å hevde meg i toppen, sier han diplomatisk – og fortsetter:


- Men jeg merker at jeg gleder meg skikkelig til å løpe konkurranse igjen.

 

Hallan Steiwer er langt ifra den eneste, påmeldingslistene viser rundt 200 deltakere hver av de 5 dagene under Tour de Oslofjord.

I juniorklassene finner vi mange av Norges beste. Seniorklassene preges av studenter, men det er verdt å notere seg at veteranen Marianne Andersen igjen er å se i konkurransedrakten for første gang siden VM 2019.

Hun er påmeldt ett løp - og får fullverdig konkurranse mot Svetlana Mironova og Catherine Taylor.

I herrer senior er verdenscupløper Audun Heimdal en allroundløper som må finne seg i å bære favorittstempelet i sammendraget.

Tour de Oslofjord er konkurranser som kun er åpne for juniorer og seniorer som hører hjemme i eliteklassene. Dette av hensyn til smittevernregler, og begrensinger på antall deltagere på arrangement.


Sammenlagtresultat kommer: her

 

Program:

Søndag 28. juni kl. 16:00: Mellomdistanse i Halden, Berg skole.
Mandag 29. juni kl. 16:00: Langdistanse i Halden, Høiåshytta.
Tirsdag 30. juni kl. 16:00: Mellomdistanse i Moss, Fjell skytebane.
Torsdag 2. juli kl.11:00: Sprint i Stavern, Jordestranda mellom Larvik og Staveren.
Fredag 3. juli kl. 11:00: Mellomdistanse i Larvik, Hagadumpa, merket fra Nordbyen kjøpesenter. 

 

Kontaktperson:

Koordinator Tour de Oslofjord: Isa Heggedal, tlf. 911 62 287