Endelig fikk veteranene i sør mulighet til å delta i et «ordentlig» orienteringsløp

09.05.2021 Pressemelding

«Gøy å komme i gang igjen»

 

Over: Gamle konkurrenter: Jan Blandkjenn KOK og Kristen Ribe SSOK diskuterer veivalg og bommer etter løpet.

Under: Løpsleder Roy Birkeland holder korrekt Corona-avstand når han samtaler med Stein-Erik Scheie fra Ok Sør
.

2021_Agderkarusellen_Søgne-avstand-600.jpg
 

Onsdag 5. mai var det endelig mulighet for O-løpere over 20 år bosatt i Kristiansand kommune til å delta på «ordentlig» orienteringsløp, da Søgne og Songdalen arrangerte løp helt vest i kommunen.


Blant 52 deltakere var rundt 70 prosent av løperne i aldersgruppen 40 pluss. Jan Blandkjenn fra KOK og Kristen Ribe fra SSOK som er gamle konkurrenter helt tilbake på slutten av 1970-årene var meget fornøyd med endelig og kunne løpe ordentlig O-løp igjen.

– Gøy å komme i gang igjen. I et terreng med løyper som tidvis innbød til stor fart, var hode innstilt på fart, men med kropp og syn som ikke er på som i gamle-dager så blir ikke farten som hode ønsker. Uansett så er det fortsatt gøy å løpe orientering og selvfølgelig er alltid godt å slå «gamle» konkurrenter, slo Kristen Ribe fast etter å slått sin gode venn og konkurrent Jan Blandkjenn med et par minutter.

(fortsetter under bildet)

2021_Agderkarusellen_Søgne-birkenes-600.jpg

Lovende løpere: To lovende løpere fra Birkenes IL kvittere på en post.Birkenes IL med god rekruttering

Selv om det ikke var mange det ikke var mange deltakere i de yngste klassene, så merker mann seg at Birkenes IL jobber godt med rekrutteringen. Denne ganger stilte klubben med seks gutteløpere som alle gjorde gode løp, denne gang utenfor kommunegrensa.

 

Eliteløper imponerte

I langløypa imponerte eliteløper Håvard Wedege, som denne sesongen løper for Kristiansand O-klubb med et med meget sterkt løp, da han utklasset de lokale heltene fra Kristiansand kommune.

 

Nedenfor: Nybegynnerløypen

2021_Agderkarusellen_Søgne-løype.jpg