- En tildeling av avgjørende betydning

08.10.2018 Pressemelding

VM 2019 i Østfold får 2 millioner over statsbudsjettet!

 

 

- Norges Orienteringsforbund er meget godt fornøyd med at det over statsbudsjettet er foreslått bevilget 2 millioner kroner til VM i orientering i 2019, sier president i Norges Orienteringsforbund, Astrid Waaler Kaas etter offentliggjøringen av statsbudsjettet i dag.

 

- En slik bevilgning er av avgjørende betydning for at Norsk Orientering skal kunne levere det beste VM i orientering så langt, noe som er vår uttalte målsetting, fortsetter hun.

 

Styreleder for VM-organisasjonen i Østfold 2019, Sigmund Vister gleder seg også over tildelingen – og er enig i at det hjelper ved å holde visjonen om tidenes beste VM i orientering levende:

 

- Ja, visjonen vår om tidenes VM ligger fast, sier Vister på direkte spørsmål.

 

- Og det er veldig gode nyheter at vi er tildelt 2 millioner kroner over statsbudsjettet. At vi når gjennom med en slik betydelig tildeling er gledelig, selv om det er noe mindre enn søknadsbeløpet, fortsetter styrelederen.

 


I tillegg til de nevnte 2 millioner kronene kan han og orienterings-VM glede seg over ytterligere 1,3 millioner kroner som er bevilget over statsbudsjettet øremerket til kartproduksjonen i forbindelse med mesterskapet.

 


Dermed er altså dagens tildeling både gledelig og en dytt i ryggen for dugnadsarbeidet frem mot mesterskapet på seinsommeren neste år:

 

- VM 2019 er basert på frivillighet, og vi vil ha behov for minst 600 frivillige for å gjennomføre arrangementet. I en lite medieeksponert idrett er støtte over statsbudsjettet en vitamininnsprøytning for de frivillige og en nødvendighet for å arrangere det beste VM i orientering så langt.