- En viktig stafett for klubben

06.10.2017 Ivar Haugen

Halden SK jakter sin 3. seier på rad i storstafetten 25manna utenfor Stockholm på lørdag!

 

 

Det har vært mye å juble for for Halden SK under 25mann de siste sesongene.

 

unnamed file

 

- 25manna er en viktig stafett for oss, og vi prioriterer den høyt. Vi har også fått med våre beste løpere på dette, sier Kjetil Bjørlo lagleder for Halden SK.

Det har bidratt til at Østfold-klubben har gått helt til topps i storstafetten – som arrangeres i Stockholmsområdet – flere ganger.

De kan også skilte seier både fra 2015 og 2016.

Tidlig fredag ettermiddag setter de seg på bussen med kompasskursen østover i jakten på ny seier.

- Målet er å vinne for 3. år på rad, sier Bjørlo bekreftende, og fortsetter:

- Selv om vi har mistet noen løpere siden i fjor, mener vi at laget i år er på høyde med det vi har mønstret de siste årene.

Av løpere som har forsvunnet fra i fjor, kan en nevne ikke ukjente navn som Olav Lundanes og Ida Mare Næss Bjørgul – som har hatt sentrale roller for klubben:

- Det betyr selvfølgelig den del å «miste» dem, men det jevner seg noe ut når en snakker om en stafett hvor det er 25 løpere på laget.

25 løpere gir også muligheter til å «spille på» taktiske disposisjoner under de parallelle etappene i midten av stafetten.

Men når det skal avgjøres gjelder det å hente frem «verdenstopper».

- Det er veldig viktig med gode løpere på slutten. Vi stiller med Sabine Hauswirth på siste etappe og Magne Dæhli på nest siste, så vi er sterke i avslutningen, sier Bjørlo og legger til:

- Sabine er en av de få som har slått Tove Alexandersson i en avslutning denne sesongen.

Det var under verdenscupen i Latvia på seinsommeren, hvor Hauswirth tok Sveits til seier foran Alexandersson og Sverige.

Lørdag er de i klubbdrakter for henholdsvis Halden SK og Stora Tuna.

- Stora Tuna har et sterkt lag. Men jeg tror kanskje IFK Göteborg blir vel så farlige konkurrenter. De vant herreklassen i både 10mila og Jukola tidligere i år. Og i fjor var de «med ut i teten» på sisteetappe under 25manna.

- I tillegg er finske Tamperen Pyrintö gode. Nydalens SK har også et spennende lag, så er det sikkert noen gode lag jeg ikke kommer på i farten.

Uansett er det hevet over tvil at Halden SK vet hva som gjelder når det handler om stafett, og nå 25manna.

Men det er ikke utelukkende feilfri orientering og seiersjubel en sikter på  når «hele klubben» drar til Stockholm i helgen:

- Det hele er veldig sosialt for klubben, og er alltid en fin aktivitet på høsten, sier Bjørlo og fortsetter på vegne av de beste av lagene klubben mønstrer lørdag:

- Om vi gjennomfører gode løp, og unngår å bli disket. Skal vi være fornøyd, selv om noen er bedre enn oss.

 

De to siste årene har ingen vært bedre enn Halden SK.

Mari Fasting og Magne Dæhli har hatt glede av å kunne defilere inn til seier på sisteetappe, så er spørsmålet om to blir til tre og om Sabine Hauswirth er den som kan defilere først over mål i Botkyrka – like utenfor Stockholm – på lørdag.