- En solid gjennomføring

24.06.2019 Ivar Haugen

Kamilla Olaussen og Kasper Fosser best under langdistanse i VM-relevant terreng med landslaget.Kamilla Olaussen og Kasper Fosser smiler etter vel gjennomflrt langdistanse. Foto: olandslaget/I.E.

 

- En solid gjennomføring som jeg er veldig fornøyd med, sa Kamilla Olaussen etter å ha manøvrert seg gjennom langdistanseløypen som ble servert landslaget på Gillingsrød på best tid av damene.

 

Karttegner og multikunstner Lars Ole Klavestad var løypelegger på den 10,7 kilometer lange løypen, som ikke gikk helt problemfritt for Fredrikstad-løperen med bestetid:

 

- Jeg fikk et par bom. En på drøye halvminuttet på 7. post, og en liten til. I tillegg løp jeg en trasé som var mindre bra.

 

Til tross for noe småplukk kunne jenta som løp Fredrikstad SK inn til seier i Venla for en drøy uke tilbake innkassere nok en seier når alle landslagsjentene hadde tatt seg gjennom løypen:

 

- Alt i alt er jeg fornøyd med de fleste linjene i terrenget, sier hun selv – og fortsetter:

 

- Jeg åpnet ganske hardt og merker det litt på slutten. Men det var en bra gjennomført langdistanse i en solid mengdeuke.

(fortsetter under bildet)

 

løype-2-Sarp.JPG

 

 

En som også både åpnet hardt og gjennomførte bra, var junioren Kasper Fosser.


- Jeg følte jeg klarte å «pushe» bra og holde fokuset og tempo oppe helt til mål, selv om det var tungt i partier med bløte myrer, høy lyng og bratte kanter som tok mye krefter, sa unggutten etter sine 100 minutter med orientering.

 

Når det er kjappest av samtlige, kan en bære over med at det - mot slutten – blir tøft for karen som skal løpe junior-VM om snaue to uker:

 

- Det er en litt lengre distanse enn jeg er komfortabel med, men jeg holdt bra stand likevel. Det er jeg veldig fornøyd med.

 

Dermed tar Fosser med seg en god følelse på turen til Danmark – hvor han denne uken gjør unna de siste forberedelsene foran det nevnte junior-VM.

 

For resten av landslagsløperne fortsetter samlingen i Østfold frem til tirsdag.