- En skikkelig opptur

08.02.2018 Ivar Haugen

Norsk gull på stafetten under ski-o EM.

 

De norske gutta jubler for EM-gull. Foto: Ole Petter Haugen

 

- En skikkelig opptur. Det er veldig moro å vinne EM-stafetten sammen med disse to gutta, sier Norges ankermann, Lars Moholdt etter å ha gått Norge inn til EM-gull på den avsluttende stafetten under ski-o EM i Bulgaria.

Men selv om både Jørgen Madslien og Øyvind Watterdal var først inne til veksling, og ledet, etter henholdsvis første- og andreetappe, var det langt i fra avgjort da Moholdt plukket med seg sitt kart ut på sisteetappe:

- Med store gaflingsforskjeller, var det skikkelig tøff kamp hele. Og Andrey Lamov (Russland) var også foran meg underveis.

- Men inn i en av postene på slutten fikk jeg 10 sekunder, og med gode ski økte dette også noe på de neste strekkene.

Da Moholdt – som var med å vinne EM-gull på stafett tre år på rad fra 2013 – 2015 – fikk teften av gull, måtte russeren strekke våpen.

- Jeg snudde meg ut av 4. siste post, med bare en motbakke opp til mål. Da så jeg ham, men bestemte meg også for at han virkelig skulle få slite for å ta meg igjen.

Lamov og Russland nådde aldri helt frem, og dermed ble det norsk gulljubel:

- Utrolig artig at alle gutta lykkes så bra i dag. Og andrelaget leverer også veldig bra, det viser at laget er skikkelig bra nå.

- I tillegg må jeg få lov til å rose gutta i smørebua, for i dag hadde vi nok ski som var minst like gode som konkurrentene.

Alt må stemme for å gå til topps i internasjonalemesterskap, ogi dag var altså de norske best i herreklassen. Til slutt var det 17 sekunder ned til Russland som tok sølv.

Det norske andrelaget gikk i mål som 5. lag, men det er bare det beste laget fra hver nasjon som regnes i EM.

 

Dameklassen ble i dag dessverre annullert etter at noen nasjoner fikk utdelt feil kart på førsteetappe. Det er i skrivende stund usikkert om og når denne stafetten eventuelt vil bli arrangert/gjennomført.

 

Resultater:

Herrer:

1


Norway 1 (Madslien, Watterdal, Moholdt)

 

 

 

 

91:18 (1)
+00:00

2


Russian Federation 1

 

 

 

 

91:35 (2)
+00:17

3


Russian Federation 2

 

 

 

 

92:36 (3)
+01:18

4


Finland 1

 

 

 

 

94:05 (4)
+02:47

5


Norway 2 (Wiggen, Heimdal, Kvåle)

 

 

 

 

95:36 (5)
+04:18

6


Sweden 1

 

 

 

 

96:14 (6)
+04:56

 

 

 

 

 

 

 

Damer:

Dameklassen ble annullert i dag.