- En god løype bør ha et skikkelig langstrekk

30.11.2018 Ivar Haugen

Jo Forseth Indgaard har løpt 5 av de 7 norske kandidatene til kåringen av «Årets løype», og gir sin vurdering.

 

Jo Forseth Indgaard har vært gjennom 40-tallet konkurranseløyper i løpet av 2018-sesongen, og har dermed godt vurderingsgrunnlag. Foto: Per Ivar Skinderhaug

 

 

- Jeg må tenke litt på det, innleder Jo Forseth Indgaard på utfordringen om hvilke av de norske kandidatene til årets løype på nettstedet www.worldofo.com han rangerer høyest.

 

Og løperen fra Frol IL har en del å velge blant da han er en av få (sannsynligvis den eneste) som har løpt fem av de syv norske kandidatene som er lansert i kåringen hvor en nå er kommet til avstemming.

 

- Det er lett å la seg påvirke av egen prestasjon, slik at en synes løypen er god når en selv har løpt bra. Eller om det er fint terreng, da aller helst villmark, fortsetter lysluggen fra Levanger.

 

Jo kan skilte med deltakelse både under O-festivalen – som er nominert med løypen fra mellomdistansen, Moskusspretten, Sport8Norgescupløpet over mellomdistanse i Rauland, NM-ultralang og verdenscupen i Halden.

 

Da er det bare KM-ultralang i Troms og - ikke overraskende - ungdomsløypen fra Sport8cup finalen i Østfold blant de nominerte løypene fra Norge den løpssterke trønderen ikke har prøv seg på.

 

Med andre ord et vurderingsgrunnlag få forunt:
 


- Høydalsmo og verdenscupen i Halden scorer bra på terrenget, sier Frol-løperen med et smil, og fortsetter:

 

- Men en bra løype bør ha gode veivalgsstrekk, og da kommer løypen i Halden noe dårligere ut

 

- Jeg «heller litt» mot løypen under NM-ultralang, men kanskje jeg lar meg påvirke av at terrenget var såpass bra, resonnerer karen som også løp i fint terreng dagen før.

 

Da var det snakk om Sport8Norgescup over mellomdistanse i Rauland:

 

- Det var en god løype også under mellomdistansen i Rauland. Men da løp jeg såpass dårlig at det for min del var en mindre bra opplevelse.

 

- O-festivalen var også bra.

 

For en kar med mer enn 40 starter i konkurranse gjennom en lang 2018-sesong er det ingen enkel oppgave å plukke frem en favoritt.

 

- Moksusspretten på Dovre var et fint nærløp, men det kan vel ikke nå helt opp, sier Jo retorisk, før han avslutter retorikken og nærmer se en konklusjon:

 

- Skal jeg velge ett løp og en løype, blir det kanskje NM-ultralang.

 

- Det var vanskelig å velge rett på langstrekket.

 

Han snakker da om det som sannsynligvis var årets lengste strekk i o-Norge – til og med løypelegger, Asbjørn Byggland, uttalte at han ikke var sikker på hvor han ville løpt.


Men når både Jo Forseth Indgaard – nå – og Kamilla Olaussen – i intervju med www.worldofo.com – trekker frem løypen som noe av det beste og morsomste de opplevde i 2018-sesongen, er det liten tvil om at løypeleggeren har lyktes.

 

Kamilla Olaussen lyktes også under NM-ultralang, og fikk med seg medalje hjem til Fredrikstad. For Jo ble det med nesten og 4. plass.

 

- Jeg rotet det (medaljen) bort på de siste postene i skrålien mot mål, sier karen som «holdt det sammen» til seier under NM-ultralang i Nittedal i 2013.

 

Han får ny mulighet til å gjenta den bedriften på «hjemmebane» i Trøndelag og på Fosen under NM-ultralang til våren:

 

- Det blir moro på Fosen til våren, sier karen som har slitt med sykdom i høst.

 

Nå handler det om å bygge seg tålmodig opp mot en 2019-sesong hvor han flytter til Østfold for å forberede seg best mulig mot potensiell VM-deltakelse under mesterskapet i – nettopp – Østfold i august 2019.

 

Like tålmodig kan en ikke være om en ønsker å bidra til å stemme de norske kandidatene til topps under kåringen av årets løype på www.worldofo.com .


Dette må gjøres innen 3. desember!
 

Verdt å nevne i denne sammenheng er at både løypen fra NM-ultralang og KM-ultralang i Troms ligger inne blant de 15 beste etter et par dager med avstemming.

 

Da gjelder det å gi dem ytterligere «dytt i ryggen» oppover listene, og du gjør det via linken: her