- En ekstra gulrot

14.08.2018 Pressemelding

Norge med ekstraplass – og 4 herreløpere – på begge distansene under hjemme-VM i Østfold i 2019.

 

Stafettgutta jubler for VM-gull. at det også ble gull på begge de to individuelle konkurransene på herresiden åpner muligheten for 4 herreløere både på mellom- og langdistanse under VM i 2019. Foto: Remy Steinegger

 


- Det er bokstavelig talt en ekstra gulrot, sier landslagssjef Jørgen Rostrup.

 

Han prater om det faktum at Norge kan stille med 4 herreløpere under hjemme-VM i Østfold i 2019.

 

- At både Eskil Kinneberg og Olav Lundanes vant individuelt gull under VM i Latvia i forrige uke innebærer at de får personlige plasser – i egenskap av å være regjerende verdensmester – på henholdsvis mellom- og langdistanse.

 

- Dermed kan vi som nasjon stille med 4 i stedet for 3 herreløpere på begge de nevnte distansene under hjemme-VM.

 

Med en kvote på 3 herreløpere under VM – som gjerne har vært besatt av trioen Eskil Kinneberg, Olav Lundanes og Magne Dæhli – har det vært vanskelig for andre å få sjansen til å representere Norge på aller øverste nivå:

 

- Når det nå er fire herreløpere som får sjansen til å løpe VM i Norge håper jeg at mange av de «litt under» ser muligheten for VM-deltakelse og finner motivasjon til å legge ned det lille ekstra i treningsarbeid for å ha en sjanse til å oppnå sine «alle drømmers mål» i form av VM på hjemmebane.

 

- Samtidig er det også moro for det norske hjemmepublikummet at Norge kan stille med en ekstra herreløper til start på begge de individuelle konkurransene.

 

For dette blir tidenes første rene skogs-VM i orientering.

 

Det etterfølges av tidenes første sprint-VM som finner sted i Danmark i 2020.

 

Forrige ukes VM i Latvia var altså siste gang både sprint- og skogsdistansene var på det samme mesterskapsprogrammet.