- En drøm som går i oppfyllelse

09.08.2018 Ivar Haugen

Hallan Steiwer inn som reserve på formiddagen, bidro til 3. VM-gull på rad i stafett for Norge på ettermiddagen.

 

- Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa Gaute Hallan Steiwer etter at ankermann Magne Dæhli hadde løpt Norge inn til det 3. strake VM-gullet i stafett for herrer.

 

Hallan Steiwer var da kommet inn på laget i formiddag på grunn av forfall fra Olav Lundanes, og fikk dermed sitt første VM-gull i stafett.

 

For Eskil Kinneberg, som tok over etter at Gaute Hallan Steiwer hadde levert en førsteetappe av klasse – og sendte ham ut i tet på ande etappe, var det andre gullet i dette VM, og andre stafettgullet på rad:

 

- Det er helt fantastisk, sa han med et smil.

 

Ankermann Magne Dæhli er eneste som har vært med alle tre årene, og har holdt unna til norsk gull ved samtlige anledninger:


- Det blir bare større og større, og at vi klarer dette uten Olav Lundanes – som kanskje i utgangspunktet er den beste – gjør at dette må være det største av gullene, sa han.

 

Men det var tøff kamp hele veien.

 

- Jeg følte meg ikke helt trygg før jeg stemplet på sisteposten.

 

Og til slutt var det 4 små sekunder ned til Sveits på andreplass. Frankrike – som tok bronse – var 10 sekunder bak.

 

Men for Magne Dæhli – som etter hvert er VM-stafettkongen – med 3 strake gull som ankermann, var det bare av akademisk interesse denne ettermiddagen i Sigulda:

 

- At vi lykkes gang på gang viser hvor stor trygghet vi har i laget, og det er nettopp det vi får betalt for også i dag.

 

Da må en kunne ha lov til å håpe på mer norsk medaljemoro når det er tid for den avsluttende langdistansen på VM på lørdag:

 

- Da kommer forhåpentligvis Olav Lundanes tilbake, og vi tre som løp i dag er åpenbart i god form. Jeg gleder meg, hilser Magne Dæhli.

 

Og da er konkurrentene advart.

 

 

Resultater:

1-Norway (Hallan Steiwer,Kinneberg,Dæhli)                                     107:26 (1)            +00:00
2-Switzerland                                                                                      107:30 (2)            +00:04
3-France                                                                                              107:36 (3)            +00:10
4-Austria                                                                                              107:43 (4)            +00:17
5-Czech Republic                                                                                108:02 (5)            +00:36
6-Great Britain                                                                                     108:03 (6)            +00:37