- En anerkjennelse av det vi har fått til med klubben

23.12.2019 Ivar Haugen

Hans Petter Mathisen er kåret til Årets trener 2019.

 

 

Her er Hans Petter Mathisen i midten av jubelscenene etter 10mila i fjor. Nå kan treneren til Fredrikstad SK også juble for prisen «Årets trener 2019.»- Jeg har brent for trenergjerningen, og brukt mye tid på det ved siden av egen satsing. Så det er ingen tvil om at det er artig, sier Hans Petter Mathisen når han prater om det faktum at han er Årets trener i 2019.

 

- Men det er en pris til klubben, understreker karen som har jobbet 4 år som trener i Fredrikstad SK.

 

- En anerkjennelse av det vi har fått til.

 

Og det er vanskelig å definere ett høydepunkt:


- Jukolaseieren til jentene i år. At Heidi Østlid Bagstevold tok VM-medalje (2016) og at vi fikk 3 løpere med til junior-VM i 2017, er en «uhøytidelig» topp 3 liste fra Hans Petter.

 

Før han legger til:

- Samtidig var det også veldig artig da vi ble beste norske lag – med 6. plass i 10mila i 2018. Da hadde jeg også gleden av å være med som løper på laget.

 

Men nå er ikke Hans Petter lenger en del av Fredrikstad SK-laget, da han har reist til Trondheim – for å studere ferdig til Master ved NTNU:

 

- Fremdeles kommer jeg til å ta på meg noen «treneroppgaver», både inn mot Heimdal Videregående skole og i oppfølgning av utøvere.

 

- Jeg håper å kunne bidra med å legge gode o-tekniske økter, og andre ting jeg synes er artig.

 

- Orientering er en veldig kompleks idrett, og jeg er veldig fascinert av all den analysen og den spesifikke trening som må legges ned for å lykkes inn mot enkelte mesterskap.

 

Med mer fokus på studier har Hans Petter selv dreid egen satsing fra mesterskap til de store klubbstafettene:

 

- Jeg får dessverre ikke tid til å trene så mye o-teknikk som tidligere. Men jeg skal legge ned en bra fysisk jobb, slik at jeg skal være minst like godt rustet på 10mila og Jukola.


Og i julen blir det heller ingen ferie i så måte:


- Jeg feirer jul i Porsgrunn, så blir det Romjul – med skigåing – på Rauland. Nyttår feirer jeg i Heggedal, slik at jeg får løpt Nyttårsløpet i Moss.

 

En verdig avslutning på året for Årets trener 2019.