EM 2021 er flyttet til Sveits

29.05.2020 Pressemelding

Verdenscuprunden til våren får EM-status.

 

 

Det Internasjonale Orienteringsforbundet (IOF) kan i dag (fredag 29. mai) kunngjøre at verdenscuprunden i Sveits til våren får EM-status.

Dermed blir det EM i Neuchâtel i Sveits fra 13. til 16. mai 2021.

Bakgrunnen for denne «rokkeringen» i arrangementskabalen til Det Internasjonale Orienteringsforbundet er at Russland måtte trekke seg som arrangør av EM i 2021 på grunn av økonomiske problemer i etterdønningene av Corona-pandemien (Covid-19).
 


De lokale arrangørene i Sveits var positive da Det Internasjonale Orienteringsforbundet kom med forespørsel om at verdensIOF henvendte seg til arrangørene i Sveits med forespørsel om å endre programmet for den planlagte orienterings-VM-runden til også å omfatte de europeiske mesterskap for orientering. Organisasjonskomiteen svarte positivt på den forespørselen.

- Vi føler at dette er en veldig god løsning for det første internasjonale orienteringsmesterskap noensinne med fokus kun på sprintøvelsene, sier Tom Hollowell generalsekretær i IOF.

- Vi vet at de sveitsiske arrangørene er veldig erfarne og setter pris på at de er positive til å gjøre dette mulig. Etter kansellering av alle større internasjonale arrangementer i 2020 vil dette være en utmerket start på 2021-sesongen.


Under EM i Sveits i 2021 vil verdens beste o-løpere konkurrere i tradisjonell sprint, sprintstafett og en knockout sprint.

Alle konkurransene finner sted i byen Neuchâtel og teller også som den første konkurranserunden i verdenscupen 2021.

Langdistansen som først var planlagt arrangert i denne verdenscuprunden er avlyst.


Samtidig offentliggjør også IOF tentative datoer for junior-VM til høsten.
Det Internasjonale Orienteringsforbundet ser for seg at junior-VM kan avholdes i Tyrkia fra 10. til 16. oktober 2020.

Dette er et mesterskap som opprinnelig var satt opp på terminlisten sommeren 2020.

1. juli 2020 vil det bli tatt en endelig beslutning på om junior-VM 2020 overhode vil kunne bli arrangert i år.