- Drømmen er å løpe alene i tet

19.10.2017 Ivar Haugen

Fjorårsvinner i Blodslitet – Olav Lundanes – gleder seg til ny utfordring i Fredrikstad på lørdag.

 

Olav Lundanes kunne juble for seier under Blodslitet i fjor, og ser nå frem til en ny utgave av langløpet i Fredrikstad. Foto: Snorre Veggan

 

Olav Lundanes gikk helt til topps under Blodslitet i fjor etter et imponerende sololøp under det som var NM-ultralang på Kråkerøy.

Når arenaen i år er lagt til Onsøy – hvor tidenes første Blodslitet fant sted for 50 år tilbake – har Lundanes planer om å gjenta suksessen, selv om det er noen «skyer i horisonten»:

- Jeg har vært i bedre form foran Blodslitet tidligere. En forkjølelse i forrige uke har satt sine spor. Men under et slikt løp er det nesten viktigere hva du har lagt ned av trening de siste årene enn hva du har gjort den siste uken, sier Lundanes selv.

Og ingen kan stille spørsmål om nettopp Lundanes har gjort treningsjobben de siste årene, da skal han også kunne ha ambisjoner om å høste når det venter mer enn 25 kilometer med orientering på lørdag:

- Målet er å kunne kjempe om å vinne «Ragnar Weums Ærespris» - som starter opp med en ny 3 års periode fra i år. I den sammenheng er 5. plass et godt utgangspunkt når en tenker på det som en sammenlagtkonkurranse, skisserer fjorårsvinneren, før han legger bort eventualiteter og slår fast:

- Men jeg går for å vinne.

Lundanes imponerte med sin seier i fjor, men da var han «lovlig» trang i steget på de siste kilometerne av langløpet. Samme melodi var det da han løp inn til VM-gull under det som ble en ekstra lang langdistanse i Estland i sommer.

 - Alt kan skje i et løp som Blodslitet, sier en offensiv Lundanes og fortsetter:

- Jeg kommer uansett til å gå hardt ut. Noe jeg vet at også Johan Runesson kommer til å gjøre, og om det skulle bli tungt på slutten så blir det tungt på slutten.

Men det er lett å motivere seg til duell mot svenske Runesson – som gikk til topps under Blodslitet for 2 år tilbake - på tampen av sesongen.

- Det er alltid moro å løpe mot Runesson. Han imponerte stort for 2 år siden da han vant. Og det er en løper jeg har stor respekt for. Samtidig er det også andre sterke løpere til start – som Eskil Kinneberg, Emil Svensk, Anders Nordberg og en «haug med løpere» fra Nydalens SK.   

Etter «one-man-show» alene i tet i fjor – legger det likevel premissene for årets løp:

- Drømmen er selvfølgelig å løpe alene i tet. Men det blir sannsynligvis ikke så o-teknisk krevende som i fjor, og da blir det vanskeligere å komme løs på de innledende rundene. Men det er stort sett slik jeg har avgjort Blodslitet, selv om jeg også har slått Johan Runesson i spurt tidligere.

På lørdag er det er mange kilometer å løpe og en solid o-teknisk jobb å gjøre gjennom mer enn 2,5 timer med konkurranse før det eventuelt blir spurt.

Overveldende for de fleste, men Lundanes gleder seg:

- Jeg synes det er moro med orientering, så får vi håpet at kroppen også er med. Det skal i hvert fall ikke stå på hodet.  

 

Da er konkurrentene advart om at det er en motivert fjorårsvinner til start i Onsøy på lørdag.

 

Når det gjelder den treårsperioden som ble avsluttet med «Ragnar Weums Ærespris» i fjor, var det Anders Nordberg som gikk til topps der.

 

Omtale av dameklassen vil komme i løpet av ettermiddagen/kvelden eller i morgen. Også her er det ventet tøffe oppgjør hvor en ser for seg at Anne Margrethe Hausken Nordberg og Tove Alexandersson er i hovedrollene, med hjemmefavoritt Sigrid Alexandersen som en outsider.

 

Mer om Blodslitet:

Arrangementets hjemmeside

Live fra arrangementet