Det Internasjonale Orienteringsforbundet med heder til Mårtensson!

28.07.2022 Pressemelding

IOF tildeler Jörgen Mårtensson «Global Development Award».

 


I dagene – under verdens største orienteringsarrangement O-ringen – er Jörgen Mårtensson tildelt «Global Development Award» fra Det Internasjonale Orienteringsforbundet (IOF).


Det var den nye generalsekretæren til IOF, norske Sondre Sande Gullord – fikk hadde gleden av å overrekke Mårtensson denne oppmerksomheten på O-ringen torget.

Mårtensson – som utgav biografien «Mr. Orientering» på slutten av 1990-tallet – er for mange nettopp det – «Mr. Orientering».

Etter sin VM-debut som 18-åring på Kongsberg i 1978 deltok han på samtlige VM frem til neste VM i Norge – i Grimstad i 1997. (Han var også i den svenske VM-troppen i 1999, men kom da aldri til start på grunn av skade.)


Kapasiteten i skogen var uomtvistelig, og ga betalt i to individuelle VM-gull. Mårtensson er faktisk siste svenske herreløper med VM-gull på langdistanse. Dette tilbake i 1995.

Men parallelt med egen karriere evnet Mårtensson å se bredere for o-idretten. Sammen med Per Olof (PeO) Bengtsson drev han World Wide Orienteering Promotion (WWOP) på 1990-tallet.

Mårtensson var også en av gründerne av «foreningen» Park World Tour i 1995, han var med og dro i gang nordiske breddeidretter i Kina (bl.a orientering - og Vasaloppet China).

Nå handler hverdagen om bredde (og mosjon) i hans arbeid i Norges Orienteringsforbund – hvor han har fokus på turorientering.

Han er fremdeles er han genuint opptatt av å spre o-idretten rundt i nye områder både i Norge og verden.

Det er bare å gratulere med velfortjent heder.


En heder som IOF bare har gitt til en annen person tidligere. Allerede nevnte PeO Bengtsson fikk denne i 1999.