- Det blir spennende

19.09.2019 Ivar Haugen

Hallan Steiwer vant NM-sprinten i vår – løper for nytt gull under tidenes første NM knock out sprint til helgen.

 

 

Gaute Hallan Steiwer henter fram singlet og lettvektsko når det venter sprint i Verdal til helgen. Foto: Per Ivar Skinderhaug.

 

- Jeg er spent, og håper selvfølgelig det går bra. Selv om jeg ikke har så mye erfaring på knock out sprint, men det er det ikke så mange andre som har heller, sier Gaute Hallan Steiwer med blikket mot helgens NM knock out sprint i Verdal.
 


- Jeg løp en knock out-variant på sprint i Trondheim tidligere i høst, og det var artig, fortsetter karen som også hadde det moro da han vant NM på den «tradisjonelle» sprintdistansen i vår.

 

- Jeg håper det blir en fin første opplevelse med NM knock out sprint, samtidig som det er godt å få litt erfaring før verdenscupen i Sveits om en drøy uke.

 

Da Hallan Steiwer løp inn til NM-gull i vår, kom han omtrent direkte fra VM-samling i Østfold-terreng.


Dermed er listen lagt for ambisjonene også i helgen.
 

- Målet er å prege distansen og kjempe om seieren. Men en slik knock out variant er noe helt annet enn individuell sprint, og jeg tipper at jeg er bedre på individuell sprint.

 

Løper du for gull?


- Ja, jeg gjør det. Men blir ikke skuffet om jeg ikke vinner. For – som sagt – har jeg ikke løpt så mye knock out sprint.


Om løperen fra Fredrikstad SK lykkes lukker han ikke døren for mer sprint, frem mot sprint-VM i Danmark til sommeren:

 

- Jeg har sagt at jeg har lyst til å satse mot VM 2020, men det er litt avhengig av hvordan det går under verdenscupen nå i høst.


- Skal jeg satse mot VM 2020, ønsker jeg å se at jeg kan ha potensial til å hevde meg.

 

- Men uansett kommer jeg til å satse på verdenscup og skogs-EM i 2020.

 

Først handler det imidlertid om å vise frem sprintpotensial i bygatene i Verdal under sprint fredag og NM knock out sprint lørdag.

 

 

Du kan følge helgens konkurranser live linken nedenfor:

 

Live

 

Hjemmesiden til arrangementet