-Det blir NM i ett av de fineste områdene på Krokskogen

31.10.2019 Ivar Haugen

Tyrving IL og Asker SK samarbeider om NM-uken 2022.


 

ASK-logo-2.gif

 

 

- Tyrving og Asker har med jevne mellomrom påtatt seg store arrangementer. Vi arrangerte NM sammen med Asker i 2000. Etter samme oppsett som vi har tenkt når det gjelder NM-uken 2022 – med utgangspunkt fra henholdsvis Løvlia/Stubdal og Solli. I tillegg hadde IL Tyrving hadde NM-sprint i 2007, mens Asker SK arrangerte NM-uken i 2014, sier Svein Jacobsen i Tyrving IL og legger til:


- Tyrving IL er dessuten 100 år i 2022.

 

Dette er altså et jubileum klubben fra Bærum skal markere med å arrangere NM-uken sammen med naboen – Asker SK – på andre siden av kommunegrensen.


- Asker SK og Tyrving IL gjør dette sammen for alle 4 konkurranser, to arenaer, to løp på Krokskogen, to løp i Vestmarka. Og vi nedsetter en felles arrangementskomite, forteller den gamle storløperen.

 

I 2022 får vi se hvem som er «størst» når det handler om å kåre norske mestere i det krevende terrenget fra 8. – 11. september.

 

- Vi gleder oss til å sette de to klubbene på kartet, ta vår del av ansvaret som store klubber med å gjennomføre kvalitets NM-arrangementer. Samtidig som det ikke er til å legge skjul på at det blir artig å få se landets - og noen av verdens - beste o-løpere i aksjon i våre nærområder, sier Jacobsen om hva som får de to klubbene til å brette opp ermene og invitere o-Norge.

 
Og det blir ett og annet å glede seg til også for deltakerne når vi skriver NM-uken 2022:


- Det blir NM i et av de fineste områdene Krokskogen kan by på for langdistansen. Forrige storløp her var en landskamp mot Sverige tilbake i 1971. I tillegg kan Vestmarka by på real og krevende skogsorientering, forteller Jacobsen som også ønsker å gi litt til publikum på arena:


- Vi planlegger publikumsvennlig samlingsplass med GPS-tracking og storskjerm.

 

Da er det bare å legge seg det på minnet!

 

Det være seg som deltakere eller publikum når vi skriver første del av september 2022!

 

 

­