Dæhli med 3. plass i Sverige

14.04.2018 Norges Orienteringsforbund

Viste seg frem i konkurranse med hele sverigeeliten.


Magne Dæhli løp i dag inn til en sterk 3. plass under langdistansen i Swedish Leauge i Skåne.

 

- Jeg er godt fornøyd med løpet totalt sett, både teknisk og fysisk. Teknisk har jeg ikke gjort noen store feil. Men fysisk følte jeg det gikk litt tung i starten, før det løsnet, sier Magne Dæhli etter dagens 3. plass under de svenske EM-uttaksløpene i Skåne.

I konkurranse med det som er av svenske toppløpere sto Dæhli distansen bedre enn de aller fleste, og kunne dermed løpe i mål med drøye halvannet minutt opp til Gustav Bergman på toppen av pallen.

- Det var vel en litt typisk avslutning som jeg er kjent for, smiler Dæhli – og vet at når en avslutter best av alle, er også formen på vei.

Og med 3. plass etter over halvannen time i skogen i dag, ønsker Halden-løperen å fortsette på samme måte når det venter mellomdistanse i morgen.

- Klart at jeg har ambisjoner om å være med i toppen også i morgen.

I dag var det altså bare nevnte Gustav Bergman og østeriske Gernot Kerschbaumer som var bedre enn den norske landslagsmannen.

Dæhli var to minutter bedre enn landslagsduoen Olav Lundanes og Eskil Kinneberg – som det skilte 10 sekunder mellom på henholdsvis 8.- og 9. plass.

EM-løper Thomas Natvig Årstad ble nummer 12.