Camp Unge Trenere innledes i dag: «Vi skal bidra til at trenerne får en fin uke!»

02.08.2021 Ivar Haugen

Ungdommene kan glede seg til Hovedløp og O-landsleir i Levanger denne uken.

 

Over: Fjorårets Unge Trenere klar til innsats.

logohl2021_uten_kant.png

 

- Min intensjon er å bidra til at trenerne får god opplevelse, og deretter at ungdommene – som deltar - får et godt Hovedløp og en fin O-landsleir, sier Sigrid Vehus Skjerve.


Det er andre året hun er hovedleder for de unge trenerne – som skal ha nettopp denne rollen under O-landsleiren – og delta på Camp Unge Trenere i forkant:

 

- Vi starter i kveld.

 

Og da møtes en del av de samme som var trenere også i fjor.

 

- Slik jeg tolker det, tyder det på at de unge trenerne synes det var vellykket i fjor og dermed har lyst til å komme tilbake igjen i år.

 

Når Frol IL inviterer til årets store «happening» for ungdommen skal det bli minst like bra:

 

- Arrangøren har lagt godt til rette med et bra opplegg. Med færre restriksjoner med tanke på covid-19, får vi også flere muligheter – ikke minst er kretsstafetten – som måtte avlyses i fjor – tilbake på programmet. I tillegg blir det en artig aktivitetsdag, uten at jeg skal avsløre for mye av det som skal skje der.


- Men jeg kan i hvert fall love at det er et bra team med trenere, som skal ha det artig sammen og gjøre det til en fin uke for ungdommene.

 

- Vi skal ha det moro, både deltakere og trenere.


- Jeg tror det er viktig at ungdommene har noe å trene mot, og se frem til. Det så vi – med all tydelighet – i fjor. Både de beste, som satset på Hovedløpet og bredden – som er mest interessert i O-landsleiren – hadde stor glede av at Østmarka OK fikk til å arrangere.

Når Sigrid blir utfordret på det «umulige» spørsmålet om hva som er viktigst av Hovedløp og O-landsleir, er det ikke noe lett valg:

 

- Begge deler er viktig, men det sosiale med O-landsleiren, hvor det legges til rette for å bli kjent på tvers av klubber og kretser, må jeg nok si er det viktigste, sier jenta som selv fikk med seg 3 av sorten.

 

Hun var altså med på 3 av 3 mulige Hovedløp og O-landsleir da hun var mellom 14 og 16 år.

 

- Jeg husker spesielt tilbake til det året det var i Verdal – på hjemmebane. Det var moro.

 

- Men de andre årene var også bra. Og jeg tror det er en veldig fint at det rullerer på flere steder rundt om i landet, slik at ungdommene får oppleve forskjellige terrengtyper og deler av landet.

 

- Uansett tror jeg både Nord – Trøndere, og alle andre vil få en fin opplevelse den kommende uken.

 

Da er det bare å glede seg – både for unge trenere og – ikke minst – deltakerne på Hovedløp og O-landsleir.