Benjaminsen med klar seier under Solrenningen

15.04.2018 Ivar Haugen

Nørbech holdt unna til seier i kamp mot unggutta i herreklassen.

 

Andrine Benjaminsen var best, og vant dameklassen under Solrenningen i dag.

 

- I dag fikk jeg en tankevekker, sier Andrine Benjaminsen.

Hun snakker om gjennomføringen av Solrenningen ved Svinesund.

- Jeg bommet allerede på førstepost, før jeg etter hvert klarte å ta meg litt sammen. Men det var ikke noe veldig bra løp av meg.

Selv om landslagsløperen som «radet opp» med plasseringene 1, 2 og 3 under EM-uttaksløpene hadde sitt å utsette på sin egen ferd gjennom skogen under dagens løp i regi av Halden SK og Sarpsborg OL, var det ingen som var bedre enn henne i damenes eliteklasse.

Nærmest var landslagskollega Sigrid Alexandersen. Ingrid Lundanes ble nummer 3.

Samtlige av de nevnte er tatt ut på det norske EM-laget til mesterskapet som finner sted i Sveits i starten av mai.

- Jeg må skjerpe meg til 10mila – som kommer om 2 uker, og EM, sier dagens kjappeste dameløper.

I fjor fikk hun sin VM-debut, og en følelse av mesterskap på seniornivå, uten at hun ønsker å flagge veldig høye ambisjoner i forkant av det som venter i mai:

- Det blir mange distanser under EM, og jeg ønsker å få ut min kapasitet under mesterskapet, sier hun selv om det som venter i alpelandet.

Torgeir Nørbech kom inn som reserve, og løp EM i Tsjekkia for to år tilbake. Men i år blir det ikke noe EM på dagens vinner i herreklassen:

- Etter at jeg ble slått av «juniorene» i går, var jeg litt mer «på» fra start av i dag, smiler Tyrving-løperen og legger til at det gjaldt både fysisk og teknisk.

- Jeg er fornøyd med dagens løp, fortsetter karen som da henviste gårsdagens vinner, Audun Heimdal, til andreplass.

Kasper Fosser – som skal løpe sprinten under EM – ble nummer 3.

Nørbech fikk ingen EM billett ved denne korsvei, uten at han dermed har lagt bort alle internasjonale ambisjoner for resten av sesongen:

- Jeg har et håp om å få løpe verdenscupen i Norge til høsten, som et steg på veien og en forberedelsen mot neste år.

Da prater Tyrving-løperen altså om forberedelser mot på hjemmebane i nettopp Østfold i 2019. Og da kan vi minne om at Nørbech har løpt inn til internasjonale toppresultat tidligere under verdenscup i Norge.

På Kongsberg tilbake i 2014 var Tyrving-løperen på podiet i konkurranse mot alle de beste i verden. I dag var han best av alle i noe tynnere konkurranse, men likevel en god bekreftelse på at formen er på vei.

Juniorklassene under dagens Solrenningen ble vunnet av Henrik Fredriksen Aas, Sindre R. Holt, Jenny Baklid og Synne Strand.