Bare en liten måned til adventstiden!

09.11.2018 Norges Orienteringsforbund

Følg eksempelet fra Stavanger OK og lag en aktiv Julekalender.

 

Stor glede ved å finne "poster" under Julejakten.

 

 

Når vi nå har stilt klokken, og mørket senker seg tidlig på kveldene våkner også nissene i Stavanger o-klubb opp og går i gang med planlegging og gjennomføring av JuleJakten som er klubbens aktive julekalender med oppstart 1. desember.Etter hvert er det blitt en populær førjulsaktivitet med 24 poster rundt omkring i Stavanger. Konseptet er bygget opp med to poster/turmål på hvert av 12 sentrumsnære kartutsnitt.

 

For hvert kartutsnitt har klubben en «fadder» som Har oppgaven med å finne postplassering og sette ut postene.


Dette er en populær dugnad, og det blir mange kreative postplasseringer.Populært er det også å jakte postene, noe fjorårets deltakerantall er det beste beviset på, med i overkant av 900 registreringer i JuleJakten.

 

- Vi satser på at det blir enda flere i år, heter det fra arrangøren.  


- Vi ser på JuleJakten som er godt rekrutteringstilbud, da postene er forholdsvis enkle og skal være tilgjengelig både med rullestol og barnevogn.


En del av suksesskriteriene for JuleJakten er en klar i filosofi hva angår postdetaljer, premiering og registrering:


- Siden det er mørkt på kveldene forsøker vi å plassere postene nær en lyskilde. Stavanger har normalt lite snø, men på andre kanter av landet må nok det tas hensyn til slik at postene ikke snør ned. - Premier i julekalenderen blir trukket hver dag i desember, noe som blir godt mottatt av deltakerne. - Registrering av poster kan i år gjøres med å scanne QR-kode på postene, eller registrering manuelt på nett i etterkant.

 
 

Dermed har Stavanger OK servert alle ingrediensene i suksessformelen, som da din klubb da kan sette sammen til en julekalender i den kommende adventstiden!

 

Og selv om det nærmer seg, har dere fortsatt en liten måned igjen før startklokken piper inn adventstiden.

 

Du ser et eksempel på kartutsnitt: her