Avlyser junior-VM

31.07.2020 Norges Orienteringsforbund

Juniorer får løpe ungdoms-EM.

 

På et digitalt møte for styret i Det Internasjonale Orienteringsforbundet (IOF) i dag – 31. juli – ble det bestemt at årets junior-VM – som skulle funnet sted i Tyrkia – er avlyst. Det samme gjelder VM i sykkel-o – som skulle gått i Portugal.


Begge disse avlysningene skyldes konsekvensene av covid-19 pandemien.

 

Samtidig ble det bestemt at ungdoms-EM (EYOC)- som er terminfestet til 24. – 26. oktober – vil bli arrangert. Dette arrangementet skal gå i Ungarn.

 

I dette arrangementet vil en da inkluderer juniorer opp til 20 år, altså klasser for herrer/damer 20, og titulere vinnerne av disse klassen Europeisk mester for junior i 2020.

 

Avlysningen av årets junior-VM innebærer at arrangementene for de kommende årene forskyves, slik at junior-VM i 2021 vil gå i Tyrkia, 2022 går i Portugal og 2023 går i Romania.


IOF ser også på mulighetene for å la juniorer som er 20 år i 2020, få delta under junior-VM i 2021. Men dette ønsker en å diskutere med medlemslandene, for å finne best løsning for gjennomføring av noe slikt.

 

En påpeker også at det som nå blir et junior- og ungdoms-EM i Ungarn i høst vil ha strenge føringer hva gjelder smittevern.


Så vil en se på om junior-EM kan bli et arrangement som har livets rett også i fremtiden.

 

Mer om dette finner du på hjemmesiden til IOF: her