Arrangerer kurs i orientering for slagrammede i august

20.07.2021 Norges Orienteringsforbund

LHL Hjerneslag Oslo holder denne høsten et kurs i orientering for slagrammede og personer med ervervet hjerneskade. Alle, uansett fysiske og/eller kognitive utfall, er velkommen til å delta.


Over: Martin Aasen Wright underveis på postjakt. Foto: Lone Brochmann

 

Tirsdag 10. august vil LHL Hjerneslag Oslo i samarbeid med Norges Orienteringsforbund og Oppsal Orientering arrangere kurs i orientering for slagrammede og personer med ervervet hjerneskade.

Leder for kurset er Martin Aasen Wright som selv har hatt slag og er styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo, og som aktivt har brukt orientering som et ledd i opptreningen.

Lavterskel-tilbud
Orienteringskurset er et lavterskeltilbud. Alle, uansett helsesituasjon etter hjerneskaden, er velkommen til å delta. Kurset er tilrettelagt for både fysiske og kognitive senskader.

Paraorientering er et viktig satsingsområde for Norges Orienteringsforbund. Dette er en form for orientering som er tilrettelagt for personer med en funksjonsnedsettelse.

– Det som er bra med paraorientering er at folk får anledning til å komme seg ut, og lære seg å lese kart og mestre det. Vi ser også at mange ønsker å komme seg ut, men at de ikke har prøvd fordi de har trodd det ikke er mulig, sa Lone Brochmann, fagansvarlig for paraidrett i Norges Orienteringsforbund til SlagNytt 2-2020.

Les saken: Trene opp hjernen med orientering

Brochmann vil sammen med den lokale klubben Oppsal Orientering være med å arrangere kurset.

Praktisk informasjon om kurset

  • Tid: Annenhver tirsdag fra 10. august til 26. oktober, kl. 18-20
  • Sted: Haraløkka parkeringsplass på Bøler, Østensjø bydel, Oslo
  • Påmelding: Gratis. Send e-post til kursleder Martin Aasen Wright, martin.aasen.wright@gmail.com
  • Arrangør: LHL Hjerneslag Oslo, i samarbeid med Norges Orienteringsforbund og Oppsal orientering

Praktisk informasjon: Ingen forhåndskunnskap nødvendig. Både kart og kompass blir utdelt på plass. Enkel servering under hver kurskveld

Seks samlinger

Det blir seks samlinger på Haraløkka rett ved Østmarka i Østensjø bydel. I løpet av kurset blir det innføring i kartlesing og orientering av terrenget gjennom eksempler og veiledning, etterfulgt av tilpassede løyper både i boligområdet omkring Haraløkka og ute i terrenget.

Løypene vil være på et nybegynnernivå som alle kan være i stand til å mestre, uansett forhåndskunnskaper og helsemessig utgangspunkt. Hensikten med kurset er at hver enkelt skal gjøre noe som de finner motiverende, og hvor de kan mestre på sitt nivå.

Støttet av Stiftelsen Dam