Årets pre-o-post 2020 er kåret!

10.01.2021 Pressemelding

Juryen har nå tatt sin beslutning.

 


 

Først var det gjennom adventstiden nominering av åtte kandidater til Årets Pre-o-post 2020.

Deretter fikk leserne av Pre-o guttas blogg avgi stemme frem til 5. januar for å avgjøre hvilke tre kandidater som skulle gå videre til juryen for den endelige avgjørelsen/kåringen.


Juryen – som besto av Per Stålnacke og Svein Jakobsen – har nå landet på sin beslutning, og det ble:

 

Kandidat 2 - post 4 under "Pre-o-helg på Hedmarken" den 10. oktober

 

2020nominasjon_preo-post_nr2.png

 

 

Juryen uttaler følgende om posten og sitt valg:


 

"Vinnerposten i 2020 er en glimrende kartlesningspost hvor det fra sikte-pinnen til oppgaven og tilhørende terreng var fort gjort å tro at skjermen satt på riktig sted. Men man oppdaget etter hvert at terrenget besto av like småformasjoner som gjorde det vanskelig å lese inn riktig nese.

Fra siktepinnen til oppgaven før gikk det fint å se kollen ovenfor samt det ‘gule området’ og egentlig utelukke den øverste skjermen ved foten av kollen.

Nøyaktig retningskontroll fra siktepinnen og bruk av kartdetaljer som skrenter kombinert med å følge kurven fra disse var også en løsning.

 

Nærmest en komplett Pre-o oppgave med mye kartlesing og kartdetaljer i terrenget å ta fatt i. En meget verdig vinner som Årets pre-o post i 2020."Da er det også berettiget å gratulere Løten o-lag, og den ikke umeritterte løypeleggeren Sigurd Dæhli med prisen.

Det er også verdt å nevne at Marius Øie var teknisk delegert under denne konkurransen.Les mer: her