Arenaen SNØ åpnet offisielt i går – til sommeren blir det arena under Hovedløpet!

16.01.2020 Ivar Haugen

Spektakulære omgivelser, godt konsept og kompakt arrangement når Østmarka OK inviterer til Hovedløp og O-landsleir.   

 

2020_Hovedløpet.JPG

 

- Arenaen for langdistansen blir utendørs, foran den nyåpnede SNØ, sier Olav Hygen.

 

Hygen er leder i Hovedkomiteen for Hovedløp og landsleir, og SNØ – som han refererer til er det flunkende nye innendørs skianlegget som ligger langs E6 rett utenfor Oslo.

 

- Målet for langdistansen blir utenfor arenaen, men vi vil ha tilgang til innendørs areal – for salg og opphold – i «varmdelen» av anlegget.

 

Da må vi skynde oss å gjøre oppmerksom på at den nye hallen både har «varmdel» og «kalddel», hvor sistnevnte er for vintersport.

 

Men under selve Hovedløp og O-landsleiren i månedsskiftet juli-august, handler det om sommeridrett, og arrangørene i Østmarka OK skjeler litt til de tidligere årene når det legger planen for årets utgave:

 

- Det har vært veldig gode arrangement av Hovedløp og O-landsleir i den seinere tid, så vi lærer av dem, forteller Hygen og fortsetter:

 

- Hele arrangementet blir tett og kompakt, hvor ungdommen bor sammen.

 

Og når det gjelder det sportslige, er det – i tillegg til den nevnte langdistansen med arena på utsiden av SNØ – også en sprint:

 

- Her skal vi få til en fin sprint – som det har vært de siste årene på Hovedløpet. Den vil gå i bymiljø i Lørenskog sentrum.

 

Sprintstafetten – som avslutter hele arrangementet – vil gå i rådhusparken:


- Vi skal få det til slik at denne blir actionfylt og artig, uten for lange løyper. Slik at det skal være mulighet for å kle seg ut for dem som ønsker det.

 

Sprintstafetten i avslutningen er alltid en «vinner» under Hovedløp og O-landsleir. Og det samme er også aktivitetsdagen:

- Under aktivitetsdagen kommer vi til å være i Losby. Her skal deltakerne ha det både sosialt og gøy sammen.

 

Sosialt og moro er noen stikkord som garantert lokker deltakere, i tillegg kan en få billig påmelding om en er tidlig ute:

 

- Det er rabatt for dem som melder seg på før 1. mai, reklamerer Hygen.

 

Og det er ingen tvil om at alle ungdommer i o-miljøet bør melde seg på:

 

- Under Hovedløp og O-landsleiren kan ungdommene komme og ha det kult sammen med andre o-ungdommer. I tillegg skal vi sørge for et godt opplegg – både sportslig og sosialt, sier mannen med ansvaret for det hele, og avslutter:

 

- Og for dem som ikke har så mange venner i o-miljøet, er Hovedløp og O-landsleir en god anledning til å knytte nye vennskap på tvers av krets og klubbmiljø.

 

 

Når det gjelder akkurat dette med påmelding, er arrangøren i Østmarka OK i skrivende stund i gang med å knytte til seg kontakter i kretser og klubber for å få – nettopp – flest mulig til å følge oppfordringen om å melde seg på til Hovedløp og O-landsleir i månedsskiftet juli-august.

 

Invitasjonen finner du: her


Nettsidene til arrangementet ser du: her

 

Påmelding ordner du: her