Åpne samlinger i Østerdalen: «Enorm interesse for juniorsamlingen!»

29.07.2021 Ivar Haugen

Godt over 100 motiverte juniorer er påmeldt til samlingen i starten av august.


Over: Mye fint terreng venter i Østerdalen.

 

- Nå i månedsskiftet juli – august er det seniorsamling, hvor det er både landslagsløpere og løpere utenfor landslag som deltar. Her blir det variert trening i det terrenget som Østerdalen tilbyr, sier Fanny Horn Birkeland.

 

Lederen for Jenteprosjektet er ansvarlig for denne seniorsamlingen, men ikke minst den åpne juniorsamlingen som «drar i gang» med junior-VM uttaksløp 6.- og 7. august.


Eller for å være helt korrekt; en «smyger» i gang samlingen med en liten tilvenningsøkt torsdag 5. august.


Med unntak av dette, er det imidlertid lite som foregår i det stille når en prater om en juniorsamling med godt over 100 påmeldte deltakere:

 

- Vi har opplevd en enorm interesse for samlingen – noe som er utrolig bra - og vi har jobbet knallhardt for å kunne tilby alle som vil, muligheten til å være med, sier Horn Birkeland.


Hun har selv stått for det meste av det nevnte arbeidet - med hovedfokus på overnatting og logistikk - for denne motiverte gjengen med juniorløpere:

 

- Med en drøy uke til start på samlingen, viser påmeldingslistene at det blir cirka 120 deltakere på det meste. Det byr på noen logistiske utfordringer.

 

I en kontekst med orientering og sommersamling for juniorer, blir tresifret antall deltakere uansett å regne som problemer – eller utfordringer – av typen luksus.

 

Og Horn Birkeland gleder seg stort over deltakerantallet:

 

- Det er moro at såpass mange ser verdien av å delta på samling i Østerdalen. I et terreng som gjerne betegnes som «kremen av o-terreng» i Norge.

 

Når også landslagstrenerne Håvard Haga, Aners Nordberg og Janne Salmi har bidratt med å legge øktene, er det bare å glede seg – både for seniorene, som er først ut og juniorene – som kan «skumme fløten», etter at de noe mer alvorstunge junior-VM uttaksløpene er unnagjort:

 

- Det er bra at vi får gjort unna de siste junior-VM uttaksløpene i løpet av samlingsdagene i Østerdalen, og når de ligger i starten av samlingen vil en kunne trene meget bra etter at konkurransene er unnagjort.
 

Og det blir altså til sammen – smått utrolige - 120 juniorer som får nyte godt av gode treningsdager i starten av august.

 

- Det er moro å legge til rette når det er så mange som blir med.


Og i tillegg til Fanny Horn Birkeland har juniorlandslagstrener Håvard Haga vært sentral i å legge til rette, både for å få på plass samlingsplanen, inkludert kart og økter, samt – ikke minst – har han hatt regien hva gjelder gjennomføringen av junior-VM uttaksløpene.

 

Så får vi håpe at det – etter hvert – blir en årviss tradisjon med sommersamling – gjerne i Østerdalen – med over 100 motiverte juniorer på deltakerlisten.