Åpen sprintsamling i Trondheim: «Veldig bra med såpass mange deltakere!»

02.12.2022 Ivar Haugen

Over 100 løpere er klar for full fart på kart i stor målestokk i Trøndelags hovedstad.


 

- Det er motiverende for oss som organiserer, sier landslagstrener Damien Renard.


Han prater om at deltakerlisten for den åpne sprintsamlingen i Trondheim de kommende dagene viser et tresifret antall løpere.

107 løpere for å snakke klarspråk.

- Fint å se at så mange ønsker å være med, og for oss gir det en god mulighet til å bli bedre kjent med løpere med ambisjoner – som satser.


For at de ambisiøse løpere skal få best mulig utbytte er det lagt ned godt med tid på de fire øktene som venter fra fredag kveld til søndag formiddag:

- Det er Oskar Andrén som har lagt løypene, og de er på gode kart med bra kvalitet.

Så er en alltid litt spent på hvordan (snø)forholdene er på en slik samling når en er inne i desember måned:

- I Trondheim har det ikke snødd på lenge, og det ser fint ut. Jeg har vanskelig for å tro at vi kunne fått det noe bedre i desember egentlig. Slik det ser ut nå blir det kaldt, men ikke noe snø.


- Da er det hakket bedre enn på tilsvarende samling i desember i fjor, for da fikk vi litt snø. Men det kan bli litt glatt også i år.

Hakket bedre enn i fjor er også deltakerantallet, med 107 mot fjorårets 82:


- Vi må tolke det slik at folk er fornøyd med dette tiltaket, og ønsker å delta. Så er det heller ikke til å legge skjul på at det er et stort miljø i Trondheim - som vi setter pris på. Derfor der det viktig at vi også har noen samlinger der.


- Vi skulle gjerne hatt mer aktivitet i andre distrikt også, men Trondheim er kanskje der det er mest aktivitet med unntak av Oslo.

Denne helgen er det i hvert fall i Trondheim «det skjer».

- Hovedfokus er økter med god kvalitet, som altså Oskar Andrén har fikset. I tillegg er det bra for løperne at det blir god matching på øktene.

- For Norsk Orientering er det også fint å vise at det er mulig å lage spennende sprintøkter med de forutsetningene man har der man er, ved å legge inn kunstige sperringer og andre varianter for å gjøre det mer komplisert og krevende.

- Vi håper at en kan se ute i klubbene at det finnes muligheter.


Sprint er i stadig utvikling, og det gjelder å henge med:

- Områdene som benyttes til sprintdistanser blir mindre og mindre. På VM i sommer var det både kartsnu og kartbytte underveis, og når det møter oss i mesterskap gjelder det å trene på det også.

- På denne samlingen blir det også en økt med innendørs-o, som er litt spesielt. Men det blir også fine muligheter til å trene på avslutninger, både på knockout sprint og en stafettøkt.

Fire kjappe økter med høy fart på kart i stor målestokk i løpet av helgen. Neste mulighet for tilsvarende blir i Oslo i slutten av januar:

- Vi har to slike åpne sprintsamlinger. Denne og i Oslo fra 27. – 29. januar. I tillegg blir det en åpen samling i Kristiansand i slutten av mars, hvor vi også håper på god deltakelse.

- Det er fra 21. – 26. mars, med konkurransene under KOK 2-dagers som avslutning. Den samlingen er relevant både for NM-uka i august, men også i forhold til det som venter på VM-mellomdistanse i Sveits til sommeren. Det blir garantert en bra samling, for Kristiansand er et fint sted å trene på seinvinteren, så vi håper det komme mange dit.

- Når vi prater om åpne samlinger, må vi heller ikke glemme Jentesamlingen på Lygna fra 2. – 5. februar, der må vi oppfordre alle jenter til å delta.

- Slike åpne aktiviteter har vi tro på, for å ta vare på dem som er like bak landslaget. I tillegg til at det også er inspirerende for både ungdom og junior.

Med mer enn 100 påmeldte til helgens åpne samling, er det også hevet over enhver tvil at slike aktiviteter har livets rett.

Men det gjør seg ikke selv:

- Vi setter veldig pris på den hjelpen vi har fått både kretsen i Trøndelag og de lokale klubbene – med lån av kart og utstyr - til helgens samling. Det er helt essensielt for gjennomføringen.


Så vil tiden vise hvilke av løperne som gjennomfører best under øktene i helgen.
 

Etter hver økt vil det bli lagt ut kart her:

https://www.dropbox.com/sh/opfi6r1e3bu8pim/AACgkdMLEQgTeGJwBNyaELo8a?dl=0