Alexandersen og Osmoen best på dagens uttaksløp

10.04.2018 Ivar Haugen

Kjapp og tett sprint fra Akershus festning under EM-uttak.

 

Sigrid Alexandersen på vei mot seier i dag.

 

- Jeg hadde god flyt i orienteringen, og er godt fornøyd med løpet, sa Sigrid Alexandersen etter å ha løpt inn til seier under dagens EM-uttaksløp på sprint fra Akershus festning.

Jenta som løper for NTNUI var etter helgens konkurranser på Kråkerøy utenfor Fredrikstad allerede tatt ut til mellom- og langdistanse, og med dagens seier – foran Andrine Benjaminsen og Silje Ekroll Jahren – som var henholdsvis 10- og 199 sekunder bak – kan det bli en distansekabal for hva Alexandersen løper under mesterskapet:

- Jeg har lyst til å løpe sprint og lang. I tillegg synes jeg at en skal løpe de stafettene en blir tatt ut på. Men den kabalen får bli en diskusjon og vurdering etter at uttaket er klart.

Men til tross for skadeproblemer gjennom vinteren har dagens navn i jenteklassen ambisjoner når en kommer til Sveits og EM i starten av mai.

- Jeg ønsker å bite godt i fra meg. Men etter det trøbbelet jeg har hatt i vinter, trenger jeg tiden frem til EM med god trening.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Jon Aukrust Osmoen på vei mot seier i dag.

 

En annen som kan legge inn EM-treningen på planen etter seier i dag er Jon Aukrust Osmoen.

- Det var tøft for kroppen - rent fysisk – å komme fra skogsdistanser i helgen til sprint her i dag. Men jeg tror jeg løste det som var av krevende veivalg stort sett greit, oppsummerer karen som hadde sekundene i sin disfavør under mellomdistansen på lørdag.

Da var det stolpe ut og marginer imot. I dag hadde løperen fra Nydalens SK marginene på sin side, og vant 3 sekunder foran duoen Kasper Fosser og Øystein Kvaal Østerbø.

- Det var litt surt å ikke komme med på mellomdistansen, men nå får jeg forhåpentligvis sjansen på sprint. Og nå må jeg bare gjøre en god jobb frem til EM.

 

I dag gjorde i hvert fall – både Osmoen og Alexandersen best jobb underveis i løypa, og kunne smile for seier og en sprintmulighet under EM i Sveits fra 3. – 14. mai.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Topptrioen i dameklassen i dag.

 

Resultater:

http://eventor.orientering.no/Documents/Event/15520/1/Resultater