3.350.000 kroner til O-VM

03.01.2019 Pressemelding

Godt bidrag mot målet om å arrangere tidenes VM!


 

Orienterings-VM i Østfold 12. til 17. august i 2019 har satt seg høye mål om å skape tidenes VM-fest. I dag kom arrangøren et skritt nærmere målet.


Det er nå kun drøye sju måneder til VM i orientering skal avvikles i Østfold. Første arbeidsdag på nyåret fikk arrangørstaben enda en gledelig beskjed. De fikk, som vi skrev før jul, bevilget 2 millioner kroner over Statsbudsjettet. I tillegg får arrangørene 1.350.000 kroner i ekstraordinært tilskudd av spillemidler til idrettsformål, som skal delfinansiere anleggselementer i forbindelse med VM-arrangementet i august. I 2017 fikk VM-arrangøren i tillegg innvilget 1.351.000 kroner i spillemidler til produksjon av orienteringskart. Dette over de ordinære spillemidlene.


- Vi er veldig glad for bekreftelsene på ekstra tilskudd til anlegg fra Kulturdepartementet på 1.350.000 er bevilget, og at forslaget om 2 millioner i statsstøtte er bekreftet. Dette tar ned risikoen i inntektsbudsjettet betydelig. Vi kan derfor fortsette våre planer om å skape tidenes orienteringsfest, sier daglig leder, Per Bergerud. 


VM-arrangøren har satt seg store mål disse seks augustdagene. Selv om de stadig får positive tilbakemeldinger på inntektssiden, så er det fortsatt to viktige områder som må på plass for å sikre inntektsbudsjettet på 16 millioner kroner.


- På den ene siden må vi lykkes med å selge de siste sponsorpakkene til en verdi av minst 700.000 kroner. På den andre siden er vi avhengig av god deltagelse i publikumsløpene. Der har vi et mål om 4.000 deltagere hver dag under VM-uka. Vi ser nå fram til å kunne sluttføre planleggingen av det første VM i Østfold noensinne, hvor hovedambisjonen er å lage det beste VM i orientering så langt, sier daglig leder Per Bergerud.