25-manna til helgen: Nydalens SK imponerer med 4 lag til start!

07.10.2022 Ivar Haugen

«Førstelaget bør kjempe helt i toppen!»

Over: Nydalens SK sitt lag som ble nummer 2 på 25-manna i 2019.


- At vi har fire lag til start på 25-manna til helgen har vært et mål for hele klubben, sier Rasmus Rørholt Theisen.

Treneren til Nydalens SK prater om den gjengen av løpere i burgunder og hvitt – som er Nydalens SK sine farger – som tidlig ettermiddag fredag setter kursen mot Flemingsberg utenfor Stockholm.


Der venter den særegne stafetten 25-manna – hvor både elite, ungdommer og veteraner løper på samme lag – på lørdag.

- Per torsdag kveld er alle lag fulltallige - til tross for at vi fikk noen forfall tidligere i uken, fortsetter Rørholt Theisen.

Og når en vet at førstelaget til klubben fra Oslo løp inn til 2. plass forrige gang 25-manna ble arrangert. Det var før pandemien – tilbake i 2019 – er det hevet over enhver tvil at en – i tillegg til klubbfølelse og sosiale ambisjoner – også har sportslige mål ved turen i østerled:

- Førstelaget vårt er godt nok til å kjempe helt i toppen, og vi håper å kunne være med og prege stafetten.

Med over 100 løpere – i tillegg til supportere – på arena, vil de nok også sette sitt preg på arenaen gjennom lørdagen:

- Jeg synes det er synd at det ikke er flere norske klubber - fra Oslo området - som benytter muligheten til å mobilisere hele klubben til en slik tur på høsten . For oss er det et bra «sosialt lim» for klubben og noe å samle seg om på tampen av sesongen.


Må dere få 4 godkjente lag og pallplass til førstelaget for å være fornøyde når dere tar bussen hjem?

- Som sagt håper vi å ha med førstelaget der oppe, og naturligvis er det et mål å fullføre med alle lagene, sier Rørholt Theisen – uten å bli mer konkret rundt plassering.

I Halden SK mobiliserer de også mot 25-manna, og klubben fra grensebyen kan vise til flere seire i denne svenske klassikeren av en stafett.

I år har de to lag til start, hvor et av dem har ambisjoner om å kjempe i toppen:
 

- Førstelaget vårt er bra og velbalansert, mens for andrelaget handler det mer om å fullføre, sier Raul Ferra.

Han er trener i Halden SK, og for at begge lagene skal bli fulltallige på lørdag skal han inn på en etappe i andreoppstillingen.

Om en ser på deres beste lag, skisserer han at en plassering blant de 10 beste kan være realistisk:

- Laget er ganske bra, men det er alltid vanskelig å vurdere opp mot hva de andre klubbene kan stille med. Men jeg tror en topp-10 plassering vil være bra, sier han.

 

I tillegg til de to nevnte klubbene er det også flere andre norske klubber som stiller med lag på lørdagens massemønstring av en stafett utenfor Stockholm.

 

Fakta 25-manna
25manna er en av verdens største orienteringsstafetter. Med cirka 380 startende lag innebærer det at 9 500 løpere er i aksjon, og opp mot 12 000 personer er innom arena i løpet av konkurransedagen. Dette inkluderer mosjonsløpere, eliteløpere, lagledere, supportere og annet publikum.

 

Stafetten er unik da både elite, ungdommer og veteraner løper på samme lag. Alle i klubben er dermed like viktige i denne stafetten. Og en løfter da også gjerne frem dette som en stafett som styrker klubbfølelsen.