Verdens o-dag

wod-logo-color.jpg

AVLYST internasjonalt på grunn av koronapandemien. Planlagt aktivitet/alternativ aktivitet kan gjennomføres lokalt i perioden eller på et senere tidspunkt, så lenge det er i henhold til de en hver tid gjeldende retningslinjer fra myndighetene/NIF/NOF.

 

Neste Verdens Orienteringsdag: Onsdag 13. mai 2020 
(arrangementsperiode 13.- 19. mai)
 

Verdens Orienteringsdag (World Orienteering Day - WOD) arrangeres hvert år av det internasjonale orienteringsforbundet (IOF), første gang 11. mai 2016 med stor suksess og over 250 000 deltakere i mer enn 80 land. I 2019 ble det nok en gang ny rekord - 398 712 registrerte deltakere på verdensbasis!

I Norge ble det registrert 25 920 deltakere fordelt på 204 arrangementssteder! Takk til alle klubber og skoler for innsatsen med tilrettelegging og gjennomføring av arrangement. I 2020 skal vi bli enda flere, målet er minst 250 arrangementer og 40 000 deltakere! 

2020_WOD-1_klubb_1_skole-750.jpgHovedmålet med tiltaket er å gi flest mulig barn og unge i hele verden spennende og inspirerende orienteringsopplevelser og å gjøre idretten kjent for flere.

Last ned opplæringsfolderen "Orientering på 1-2-3" - som er perfekt til opplæring:

Web-utgave

Høy-oppløsning


Nyhetsbrev:

WOD 2020 Info nr 1 ser du: her


Deltakelsen i Norge:

2019:  25 920 registrerte deltakere / 204 arrangementssteder
2018:  35 094 registrerte deltakere / 243 arrangementssteder
2017:  25 900 registrerte deltakere / 177 arrangementssteder
2016:  20 368 registrerte deltakere / 142 arrangementssteder

Hjemmesiden for Verdens Orienteringsdag:
worldorienteeringday.com  
Her må arrangementer og antall deltakere registreres. Avklar om det er skolen eller klubben som skal gjøre dette. Aktivitet i hele arrangementsperioden kan registreres! Her finnes også nyttig informasjon og maler til fri bruk, f.eks. diplom, stemplingskort og aktuelle logoer.

Samarbeid klubb - skole:
Klubber oppfordres til å ta direkte kontakt med skolene for å arrangere eller tilrettelegge for orienteringsaktivitet i skolen på dagtid slik at idretten blir kjent for flere. Skoler oppfordres til å ta kontakt med den lokale orienteringsklubben - finn klubb her.

Gjennomfør også lokale aktiviteter på ettermiddagstid som er spennende og inspirerende - vi ønsker å rekruttere nye medlemmer i alle aldre!

Tips:

  • Bruk en eller flere aktiviteter hentet fra www.aktivitetsbanken.no.
  • Få med en orienteringslek på ditt lokale 17.mai-arrangement!
  • Lag 3-4 enkle orienteringssløyfer på ca. 500 meter med 2-4 poster på hver sløyfe. Legg postene på tydelige, gjenkjennelige detaljer.En sløyfe pr kart. Deltakerne kan ta så mange sløyfer de ønsker. Flere sløyfer gir bedre spredning. For økt vanskegrad, kan alle poster kombineres til en løype. Tilpass med poster som også gir personer med nedsatt funksjonsevne mulighet til å delta. Ta hensyn til underlag, framkommelighet, stigning og lengde. 
  • Har dere skolegårdskart i kartportalen skoleorientering.no? Lagre et ferdig opplegg til skolen her.
  • Få flere ideer fra denne WOD-veilederen eller fra vår skoleside: www.o-skolen.no
  • Bruk klubbens ungdom og voksne til å veilede og ta seg av deltakerne. 
  • Gjennomgør lett tilgjengelige, enkle og morsomme lavterskelaktiviteter.

Uttrekkspremier:
Blant de norske klubbene som deltok i 2019 ble det trukket ut en heldig vinner av gavekort på 5 000 kroner i utstyr fra Norges Orienteringsforbunds samarbeidspartner, EMIT. Gratulerer Ullensaker Orienteringslag! I tillegg ble det trukket ut flere andre vinnere som fikk kompass og andre produkter fra Silva. Også i år vil arrangører av store og små WOD-arrangementer få muligheten til å vinne ulike premier!

Wody på sosiale medier:
I løpet av våren vil maskoten "Wody" dukke opp på instagram og facebook. Wody er med på treninger, samlinger og løp - la alle du kjenner bli kjent med Wody som sprer orienteringsglede!


Kontakt gjerne Norges Orienteringsforbund for ytterligere informasjon:
Henning Bratland Carlsen, HenningBratland.Carlsen@orientering.no 
_____________________________________________________

Under følger diverse eksempler på kart, øvelser, bruk av logo mm:

Eksempel kart fra Fjällbacka i Sverige:

 Eksempel 1

 Eksempel 2

 Eksempel 3

Eksempel på bruk av logo på kart: 
Kart med WOD logo

Eksempel flyver til skole fra klubb: 
eksempel flyver til skole

Eksempel skoleinfo fra klubb:
invitasjon skole  

2016_WOD_illustrasjon.jpg

 Foto: Ulf Palm

 

 

 

Hovedsponsorer