Vel gjennomført O-troll-leir lørdag 11/9

15.09.2021 Simen Graff

O-Troll-leiren 2021

I år var det Sarpsborg Orienteringslag som skulle stå for O-Troll-leir, et av høydepunktene for våre løpere mellom 9 og 13 år. 

Da smittevernshensyn gjorde at overnattingen ble avlyst og leiren ble redusert til en dag, var det mange skuffede løpere. Men med SOL som arrangør, viste forhåndsskuffelsen seg ubegrunnet. Et flott program var gjort klart for oss, godt planlagt og med alle hensyn ivaretatt. Deltakelsen var meget god, over 50 ivrige løpere fra hele Østfold stilte opp lørdag 11/9.

Vi startet leiren med o-løp fra SOL-hytta. Her kunne løperne velge mellom både N- og C-løyper, og flere forsøkte seg på et nivå høyere enn hva de vanligvis løper. Målgang var ved det flotte tårnet på Appelsintoppen. Løpere ble registrert i mål, fikk hver sin smoothie og satt i gang med lek og utforskning av Appelsintoppen. Med alle løpere vel i mål, var neste post natursti på vei tilbake til hytta, og denne falt typisk nok samtidig med det første styrtregnet på ukesvis. En morsom variant av pre-O fra toppen av tårnet var første post på naturstien, og deretter gikk det slag i slag. Poster med idealtid, spikerslåing, ballkast, avstandbedømming og Kims lek ble passet fra av løpere fra SOL. Til tross for klissbløtt tøy, var det en fornøyd gjeng som fant veien tilbake til SOL-hytta. Tørking måtte riktignok vente en stund til, for mens vi var i skogen hadde SOL forberedt flere fine utendørsaktiviteter for oss. O-skole-sekken til NOF var hentet frem og selv om flere hadde testet øvelsene derfra tidligere, fikk alle prøvd seg på morsomme orienteringsleker. 

En del var nok glade for å kunne trekke inn på hytta etterhvert, for regnet ga seg ikke. Heldigvis hadde SOL noe i ermet som alltid hjelper mot regnvær; pizza! Knakende god pizza måtte bli hentet i to omganger for å mette en gjeng som hadde gitt alt gjennom o-løp, natursti, styrtregn og lek, og selv etter to runder pizza var det ønske om mer. Da pizza, brus og saft for lengst var borte og deltakerne hadde hentet seg inn, var det på tide med siste post på dagens program: dansestop-konkurranse og BliMe-dans. Nesten alle hev seg ut på gulvet, og med litt instruktørhjelp lærte alle seg trinnene til BliMe-dansen. Naturstien ble premiert, og dagens faste program var over. Etter en runde med lek og fritid, dukket de første foreldrene opp, men de fleste løperne ville nok helst bli igjen på SOL-hytta..

O-Troll-leiren 2021 var en flott opplevelse, både for løpere og ledere. For mange er disse leirene første gang de treffer vennene og konkurrentene fra andre klubber utenom vanlige o-løp, og det gir en glimrende mulighet til å bli kjent med de man kommer til å treffe på løp i mange år fremover. SOL lagde et flott arrangement, gjennomtenkt og morsomt for alle som deltok. Løperne får testet o-teknikken sin underveis, men leken og det sosiale er det viktigste på O-Troll-leir!

Vi håper å se dere (og mange nye) igjen på O-Troll-leir neste år!