Utøverguide

 

O-løp og O-aktiviteter i Aust Agder

 

Aust Agder orienteringskrets og tilhørende klubber arrangerer og deltar i orienteringsløp av ulike slag.

Nedenfor finner du mer om de aktivitene som finnes.

 

Og om du ønsker informasjon om O-løp og orientering i Aust Agder bør du registrere deg på epost-lista alle@aaok.no.

Send en epost til styret@aaok.no hvis du ønsker å bli medlem av e-postlisten

Hvis du har informasjon som vil interessere O-løpere i Aust-Agder, kan du sende epost til alle@aaok.no Enkelt og greit!

 

 

Team Vivendel er juniorkretslaget vårt. Alle tenåringer som vil satse på orientering er velkommen til å være med. Kretslaget deltar på løp som er viktige for ungdoms- og juniorløperne (NM, Hovedløpet, O-festivalen, Norges-Cup) og har treningssamlinger for å forberede løperne til disse løpene.

 

Hvert år arrangeres det kretsmesterskap i langdistanse, mellomdistanse, sprint, nattorientering og stafett. Aust-Agder og Vest-Agder bytter på å arrangere det årlige Sørlandsmesterskapet i mellomdistanse og langdistanse.

 

I ungdoms- og juniorklassene konkurreres det om rankingpoeng i et antall løp hver sesong. Den som leder klassen sin får løpe med ranking-ledertrøye, en trøye som rankingvinneren får til odel og eie etterpå.

 

AAOK-karusell-løp er vanligvis på onsdagskvelder, med fritt valg av løype etter ønsket lengde og vanskelighetsgrad. Karusell-løpene er av ulike kategorier (langdistanse, mellomdistanse, sprintløp, nattløp, fellesstart) med sammenlagtpremiering for yngre løpere på slutten av sesongen. Det er mulig å melde seg på på stedet, men vi oppfordrer alle som er med ofte til å melde seg på i Eventor på forhånd. Det gjør alt mye enklere for arrangøren. Nykommere kan gjerne melde seg på på løpsdagen.

 

Sparekassas pokal deles hvert år ut til beste klubb i klasser t.o.m. 14 år i AAOK-karusellen. Det er stor prestisje å vinne pokalen, fordi det handler om å være klubben med størst og best ungdomsgruppe.

 

O-troll-leiren og Rekrutten er åpent for deltagere til og med 14 år.

 

Veteranløpet er spesielt lagt opp for oss som har løpt en stund. Her får man ett minutt fratrekk i tid for hvert år man er eldre enn minimumsalderen (35 år for damer, 40 år for herrer). Veteranpokalen vinnes av den (av hvert kjønn) som over en femårsperiode har best plasseringer i Veteranløpet.

 

Klubbene arrangerer treningsløp. Disse kan du finne mer om i Eventor (toppmenyen "Terminliste". For å se treningsløp i terminlista i Eventor må du først klikke på "Kategori" og velge "Vis treninger".