Hovedløpet og O-landsleiren


gruppebilde treningsgr OLL-600.jpg

 

Hva er Hovedløpet og O-landsleiren?  

Hovedløpet (HL)
Hovedløpet arrangeres for ungdom i alder 14-16 år og er et uoffisielt mesterskap.
Det er fri påmelding til Hovedløpet og her kan alle delta uavhengig av ambisjonsnivå og ferdigheter. Her er det også egen klasse for ferske utøvere (14-16 C). Hovedløpet består av to individuelle løp, en langdistanse og en sprint. (som regel lørdag og søndag) 

O-Landsleiren (OLL)

Etter at Hovedløpet er gjennomført så starter O-landsleiren (14-16 år). Denne varer som regel fra søndag til onsdag. Da er dagene fylt opp med ulike morsomme aktiviteter og varierte treninger. Det hele avsluttes med en artig sprint- kretsstafett der mange kler seg ut i kostyme. På OLL blir man kjent med utøvere fra hele landet og har det hyggelig, gøy og sosialt sammen. Under både Hovedløpet og O-landsleiren blir det organisert overnatting (som regel på skole) og alt av måltider er inkludert. Kretsene har som regel felles reiseopplegg og ankommer leirsted som regel fredag.

Kretsene stiller med egne ledere. I tillegg er det en engen gruppe med unge trenere som får ansvar for hver sin ungdomsgruppe under trening- og aktivitetsdager på OLL.  

 

I 2023 er det Byåsen IL i Trondheim som er arrangør for HL/OLL den 4.-9. august. Hjemmeside for Hovedløpet og O-landsleiren 2023 finner du her:  https://www.hloll2023.no/

 

Logo_Hovedloepet_2023 endret størrelse.jpg

 

Kommende arrangører av HL/OLL:
2024    Fredrikstad Sk, Østfold o-krets

 

Til inspirasjon
I 2021 var Frol IL arrangør. Se info og bildebank er:  https://hloll2021.no/bilder#Section1

 

Generalsponsor

Hovedsponsorer